Kutyatenyésztőként a fűtéssel is lehet probléma

Biztos nektek is volt olyan időszak a gyerekkorotokban, amikor mindenáron szerettetek volna egy kisállatot. Van akinek ez megadatik szerencsére, de sajnos én nem gyarapítottam a szerencsések táborát, mivel a szüleim nem engedték, hogy kiskutyám lehessen. Olyan kislakásban éltünk, ahol mi hárman is alig fértünk el, nemhogy egy kutya, de gyermeki szívem nehezen dolgozta fel ezt a tényt. Természetesen ezt felnőttként megértettem, de akkor még elég nagy sérülést okozott ez a számomra. Felnőtt fejjel látom, hogy mennyit kell foglalkozni egy kutyával, mennyiszer kell sétáltatni, ha nincs kert, ahol futkározni tud. Én is úgy gondolom, hogy panellakásba bezárni egy kiskutyát nem túl humánus megoldás, akármennyire is szereti az illető a kutyákat. Senkinek sem mondom, hogy mondjon le kutyákról, mindenképpen érdemes meggondolni, hogy mit tud számára biztosítani, ha lakásban tartja, illetve azt is tartom, hogy a kutyának mindenképpen jobb lesz, mintha egy menhelyen élné le életét, ahol lehet elaltatják, de minimum be van zárva egy kis helyre, ahol nem tudja megkapni azt a törődést, ami kijárna a számára.

A gyerekkori vágyam, hogy kutyám legyen átfordult abba, hogy a munkám szorosan kapcsolódik hozzájuk, mégpedig azért, mert kutyatenyésztő lettem. Hosszú út volt ide eljutnom, mivel már gyerekként is tudatosult bennem az, hogy állatokkal szeretnék foglalkozni, így először elindultam az állatorvosi egyetem felé vezető úton. Amint leérettségiztem már költöztem is Budapestre, ahol megkezdhettem tanulmányaimat, hogy állatorvos lehessek. Az életem úgy alakult, hogy félbe kellett hagynom az egyetemet, mivel nem tudtam eltartani magam és a szüleim sem voltak olyan helyzetben. Ekkor kezdtem el dolgozni teljes munkaidőben. Nagyon nem szerettem irodában ülni napi 8 órát, teljesen hasztalannak éreztem magam, ezért úgy éreztem, hogy döntenem kell. Szerencsémre az egyetemen találkoztam életem szerelmével, akinek biztos állása volt, így megtehettem azt, hogy ott hagyom az állásomat annak érdekében, hogy rájöjjek, mit is szeretnék csinálni. Így született meg az a gondolat, hogy kutyatenyésztő szeretnék lenni, méghozzá beagle tenyészetbe kezdtem, mert gyerekkoromban minden vágyam volt egy tricolor beagle. Ha gond adódik a szüléseknél, akkor nagyon nagy hasznát veszem az egyetemen eltöltött időnek, de természetesen van állatorvosunk, aki mindig ugrik, ha bármi probléma adódna.

Azonban egyik nap egy olyan problémával szembesültem, amit senki nem tudott orvosolni a családban. Pont esedékes volt, hogy egyik lány kutya világra hordja kis csemetéit, amikor azonban úgy éreztem, hogy a padlófűtés nagyon nem működik, mert jéghideg van a lábam alatt és fagyoskodom is. Nem jó jel, hiszen az újszülöttnek meleg kell, nagyon reméltem, hogy nem fog most szülni a vemhes lányka. Hívtam a férjem, hogy nem tudom mi a probléma, de hideg van a lakásban, amit minél gyorsabban meg kell oldani a kutyák miatt. El is kéredzkedett a munkahelyéről, hogy megnézze mi a helyzet itthon, én pedig addig igyekeztem a kutyák komfortérzetén javítani, magamra pedig felhúztam egy kabátot. A férjem nem jött rá pontosan mi lehet a meghibásodás forrása, ezért szakembert kellett keresni. A férjem megérkezéséig én az egész problémát megosztottam egy barátnőmmel telefonon, aki ajánlotta a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 csapatot, mert nekik nagyon sokat segítettek duguláselhárításban, de a neten látta, hogy fűtésszereléssel is foglalkoznak. Mondtam a férjemnek, hogy gyorsan rákeresek erre a szerelő brigádra, hogy mit kell róluk tudni és hol lehet őket elérni.

Felkerestem tehát a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 weboldalát, ahol kiderült, hogy nem csak duguláselhárítással és fűtésszereléssel foglalkoznak, hanem gáz- és vízszereléssel is. Még gondoltam, hogy milyen jó is ez, mert a gázfőzőlapunk sem működik a legjobban, ezért majd azt is jelzem feléjük, de most lényegesebbnek tűnt a fűtés, mivel tél van és a rövid szőrű kutyák sem örülnek a hidegnek. Amilyen gyorsan csak tudtam olvasgattam a honlapon elérhető tartalmakat, hogy megbizonyosodjak arról, hogy megbízható cégről van-e szó, hiszen nem velük csináltattuk a padlófűtést, hanem olyan csapattal, akik elköltöztek Budapest környékéről. Nagyon aggódtam amiatt, hogy fel kell bontani az egész padlózatot, hiszen nem volt hova mennünk, pláne nem tudnánk hova tenni a kutyákat sem hosszútávra. A férjem végül felhívta a szerelőket, akik hosszas beszélgetés után megígérték, hogy jönnek amilyen gyorsan csak tudnak.

Egy órán belül meg is érkeztek, mivel elég sürgős volt, így meg lett velük beszélve, hogy ez nem várhat holnapig. Hoztak valamilyen műszert, amellyel végigmentek az egész házon. Ekkor tudtam meg, hogy ez egy olyan módszer, amellyel be lehet azonosítani hol van a padlóban a meghibásodás, ezért nem kell az egész padlót felszedni, csak egy kis részét. Ennek a hírnek nagyon örültem, azonban ekkor esett le a tantusz, hogy valószínűleg így is nagyon hangos munka lesz és a kutyákat valahova el kell vinnem. A szerelők megnyugtattak, hogy néhány óra alatt végeznek a munkálatokkal, tehát este már élvezhetjük a meleget és a nyugalmat a házban. Gyorsan felhívtam a szüleimet, hogy van-e kapacitásuk 6 kutyára plusz rám. Nagyon aggódtam a vemhes kutyus miatt, de nem volt mit tenni, csak bízni a szerencsében, hogy nem indul be a szülés éppen rosszkor. Sikerült elvinni a kutyákat a szüleimhez, nagyon jól viselték az utat, nem volt semmi gond. A férjem hívott kicsit később, hogy sikerült-e épségben elcipelni a kutyákat és azt is megtudtam tőle, hogy elvileg az egyik cső repedt meg és ezt kell megjavítani.

Sok idő eltelt mire a férjem hívott, hogy nyugodtan mehetünk haza, sőt ha kell el is jön értünk, de még rendet kell tennie. Rengeteg időt vett igénybe mire hazaértünk, de addigra már olyan állapotban volt a ház, mint új korában. A férjem mindent elmesélt töviről hegyire, nagyon meg volt elégedve a szerelőcsapattal, ezért már jelezte is feléjük, hogy majd hívjuk őket gázfőzőlap javítás miatt is.

A házba belépve már éreztem is a lábam alatt azt a semmihez sem fogható meleget, amit a padlófűtés ad. Szerintem a legjobb fűtési technika, de mint kiderült gyakran előfordulhat az, hogy megreped a cső, korrózió alakul ki stb. Mindenesetre örülök, hogy barátnőm javasolta a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 szerelőket, akik ilyen hamar kitudtak jönni és rendbe szedték a fűtési rendszerünket. A napokban felhívtuk őket a főzőlap miatt is, ami egyre kevésbé akar működni és jövőhétre sikerült is egyeztetni időpontot, tehát lassan az is újra szuperül fog működni.

Mázlinkra a kutyus a munkálatok utáni nap este megszülte 3 kiskölyökét, akik mind tricolor színben tündökölnek, mint édesanyjuk. Sok jelentkező érkezett rájuk, akiket hamarosan hívhatok is meg magunkhoz személyes találkozóra. Hiszem, hogy csak úgy tudok egy jó tenyészetet vezetni, hogy mind a kutyákkal, mint az emberekkel jó és nyitott kapcsolatot ápolok, ezért is van az, hogy a kutyák nagyon hozzám nőnek és mindegyiküktől nagyon nehéz az elválás, amikor az új gazdijaikhoz költöznek.