Kutyaszitteltem, amíg a barátnőm az energetikai tanúsítványát intézte

Mivel nagyon szeretem a kutyusokat, és a kutyám is elég barátságos, néha a barátaim rám bízzák saját kiskedvencüket, ha valami elintéznivalójuk akad. Van egy barátnőm, akinek van egy tündéri kis spánielje, Bonbon. Még csak 4 hónapos, frissen került hozzá, de hamar kiderült, hogy kinőtték a kis garzon lakását, és költözniük kell, hogy Bonbon többet tudjon mozogni. Amúgy is már egy jó ideje tervezgetik a költözést a párjával, de most érett meg igazán a dolog.

Kiderült, hogy ahhoz, hogy eladják a lakásukat, szükség van energetikai tanúsítványra is. Ez arra jó, hogy az új tulaj lássa, hogy mennyi energiát használ fel a lakás. Az e-tanusitas.eu oldalon láttam, hogy több kategóriába lehet sorolni a lakásokat. A legjobb az AA++ és a legrosszabb a JJ, ezek között pedig minden kategóriánál más a lakás energiafelhasználása.

Mivel muszáj ez a tanúsítvány a lakás eladásához, foglaltak is időpontot az e-tanusitas.eu oldalon. Csak egy hívás és máris lehet egyeztetni hogy mikor jöjjön a szakember elvégezni a tanúsítást. Arra az időre pedig, amíg náluk van a szakember, megkaptam Bonbont, mivel nagyon élénk kutyus, még frissen került a barátnőmékhez, megbolondul az ismeretlenektől és nem hagyja őket békén, ami egy baráti társaságnál nem gond. Hiszen mindenki oda van érte, de a szakember nem biztos, hogy örülne neki, hogyha nem hagyja dolgozni a kutyus. Így én lettem a kutyaszitter a tanúsítás idejére.

Azt hallottam, hogy nagyon gyorsan dolgoznak az e-tanusitas.eu oldalnál, de nem gondoltam, hogy az egész tényleg csak néhány órát vesz igénybe. Nagyon gyorsan megnézte az ablakokat, az ajtókat, az összes nyílászárót, a födémet, a fűtést, a melegvíz ellátó rendszert és az ún. lehűlő felületeket is.

A barátnőméknek nem kellett sokat várniuk, másnap már a futár vitte is az energetikai tanúsítványt, ami az ingatlan eladásához szükséges.

Az e-tanusitas.eu nagyon gyorsan dolgozott ahogyan azt ígérték. Nem is kellett volna ennyire sietniük a tanúsítvány megszerzésével, hiszen nincs még vevőjük, de jobb, ha előbb megvan, mint hogy az utolsó pillanatban kelljen kapkodni. Mostantól pedig a lakásnak meg is van az energetikai tanúsítványa és egy jó ideig nem kell majd ezzel foglalkoznia a következő lakónak sem, sőt, ezzel akár EU-s pályázatokra is nevezhet, hiszen soknál kérnek ilyen tanúsítványt, és ez a lakáshoz tartozik, nem viszik magukkal a barátnőmék. Ha pedig elveszik, le lehet kérni a e-tanusitas.eu cégtől.

Gyorsan meglett az energetikai tanúsítványuk az e-tanusitas.eu oldalnak köszönhetően, én pedig egy nagyszerű délutánt töltöttem Bonbonnal.