A kutyáink és a fogaink egészsége egyáltalán nem elhanyagolható

Világ életemben kutyás személyiségnek lehetett mondani. Mikor gyerek voltam, nem is igazán szerettem a macskákat. Távolról mindig úgy tűntek, hogy csak önző lények, akikkel nem igazán lehet mély kapcsolatot kialakítani. Most már persze tudom, hogy ez nem igaz, ettől függetlenül mindig is jobban ragaszkodtam a kutyákhoz.

Régebben a külvárosban laktunk, ezért meg tudtunk engedni magunknak egy szép kertes házat. Bár rendes állattartás nem volt, a szomszédban voltak tyúkok és egyéb baromfik. Nálunk csak kutya volt, de kevés olyan nagy személyiséget lehet találni, mint amilyen ő volt. Valamilyen tacskókeverék volt a fajtája, de sosem tudtuk megmondani, hogy ki adhatta a másik felét. Nagyon szép, tarka szőre volt és hihetetlen energikus személyiséggel rendelkezett. Ebből jött később szegénynek az összes problémája.

Imádott elszökni. Persze nem azért, mert rosszul tartottuk volna. Egyszerűen csak hívta a kalandvágy és ha tehette volna, ezt az egészet úgy intézte volna, hogy mi észre se vegyük. De sajnos nem így történt, mert párszor sajnos sikeresen fennakadt a kerítésen. Mehettünk az állatorvoshoz és elég kritikus volt szegény kutyus állapota. De túlélte. És ez jellemző volt a 12 évére, amit ezen a földön töltött.

Többször volt, hogy hasonló okok miatt lebénult a fél teste. Az orvosok mindig azt mondták, hogy ez volt az utolsó alkalom, most már biztos nem tudják megmenteni. De a mi kutyánk, pár hónap múlva ismét felállt és folytatta az életet. Hihetetlen volt. Öreg korára pedig a fogaival kezdett el kialakulni egy probléma. Szegényem igazi öregember lett. Alig volt neki már foga és a korábbi életkedve teljesen elveszni látszott.

És ekkor jött egy új szereplő az életébe, egy kiskutya. Hasonló beazonosíthatatlan tacskókeverék volt ő is. Mivel benne még ott volt az az energia, ami minden kölyökkutyát átjár, ezért addig nyaggatta az öreget, míg az teljesen ki nem jött az apátiájából. Hihetetlen volt látni, hogy az utolsó éveiben mennyire boldog és élettel teli kutya volt.

Szegény Buksink fogairól pedig mindig a saját fogaim jutnak eszembe. Nem tudom, hogy hányan szenvedtek hasonlóktól, de szörnyű érzés, mikor az ember megmossa a fogát és a fogínyvérzés azonnal elindul. Persze láttam reklámokat arra, hogy milyen fogkrémekkel lehet megszüntetni ezt a problémát, maradandó megoldást azonban csak a Fogorvos Budapest nevű hely tudott nyújtani.

Egy este, mikor éppen a városban voltunk a barátaimmal, elkezdtem erről a problémáról panaszkodni. Szerencsére volt közöttünk egy orvos végzettségű srác, aki azt mondta, hogy ő is küzdött hasonló gondokkal, de a Fogorvos Budapest nevű helyen maradandó megoldást kapott. Érdekelt, mivel a fogínyvérzés eléggé megkeserítette az életemet. Elkértem a címet és mikor hazaértem elsőként csak annyit írtam be a keresőbe, hogy fogínyvérzés. Bármilyen meglepő, de az elsők között adta ki a Fogorvos Budapest oldalt. Ez már számomra egy kis bizonyosság volt arról, hogy valóban egy jó helyre fogok érkezni.

Senki sem szeret a fogaival foglalkozni. Drága, ráadásul mindig újra kell menni. Ezért is csodálatos, mikor az ember talál egy olyan megbízható helyet, mint a Fogorvos Budapest, ahol örömmel végezheti el ezeket a kellemetlen beavatkozásokat. Csupán rá kell nézni az oldalukra és az ember azonnal azt érezheti, hogy minden rendben lesz. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de a nyugalom nem szokott a gyakori érzéseim közé tartozni, ha fogorvosokról van szó. Itt azonban az egész összhatás, ami a színekkel és a modern kialakítással értek el, teljes mértékben meg tudtak győzni arról, hogy náluk nem lesz semmi gond. Nem azt mondom, hogy a kinézet minden, de azért nem baj, ha egy ilyen pozitív első benyomást tudunk kapni egy cég online felületétől.

Valóban modern volt a kialakítás. Ez abban mutatkozott meg a leginkább, hogy minden egyes rész úgy volt megtervezve, hogy a lehető legkevesebb időnket vesztegessék vele. A legfontosabb információk ezért mind megtalálhatóak a kezdőlapon. Ahhoz, hogy elérjük őket, nem kell mást tennünk, mint lefele tekerni. Az elérhetőségükért pedig még ennyit sem kell tennünk, mivel ez az első információ, ami fogadni fog minket. Sok rossz tapasztalatom van azzal, mikor fellépek egy oldalra és sehol nem találom az elérhetőségeket. A Fogorvos Budapest oldalán azonban ezt nem rejtegetik, ráadásul nem is csak dísznek van kint. Ha tárcsázzuk a számot, akkor szinte rögtön reagálni fognak rá. Elfelejthetjük a szokásos mindig foglalt vonalakat, amikről sosem hívnak vissza minket.

A fogínyvérzés ellen több dolgot is lehet tenni. Ezek persze pénzbe kerülnek, de nem kell túlságosan megrémülnünk. A Fogorvos Budapest, attól függetlenül, hogy minőségi szolgáltatást nyújt, egyáltalán nem dolgozik irreális árakkal. Így szinte bárki meg tudja engedni magának, akinek van egy kis félretett pénze és ilyen hasznos dolgokra fordítaná. Mégis, nem ez volt az a dolog, ami meggyőzött azzal kapcsolatban, hogy őket válasszam.

Ha végignézünk a kezdőlapon, akkor különböző képeket fogunk találni. Ezeken látni fogjuk, hogy miként néz ki a rendelő belülről. Nekem ez nagyon tetszett, hiszen ezzel a megoldással egy kicsit sikerült áthidalni azt a távolságot, amit egy online felületen történő ismerkedés tud okozni. Így tudtam, hogy körülbelül mire számítsak, ennek köszönhetően pedig sokkal nyugodtabb voltam azzal kapcsolatban, hogy végül megbízzak bennük.

A közvetlenségnek azonban nem ez volt az egyetlen megnyilvánulása. Figyelmes lettem arra, hogy a jobb alsó sarokban található egy chat ikon. Nem tudtam mi ez, de kíváncsi voltam rá, úgyhogy rákattintottam. Legnagyobb meglepetésemre, ez egy olyan funkció volt, amelynek segítségével közvetlenül kapcsolatba tudunk lépni a Fogorvos Budapest csapatával. Persze jó megoldás erre a telefon is, mégis, nagyon örültem, hogy ilyen modern megoldásokkal is élnek. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ember számára, ez már egy megszokottabb módja a beszélgetésnek, mint az e-mail és a telefon. És meg is lehet érteni őket. Hiszen egy ilyen mini chaten keresztül sokkal hamarabb tudunk választ kapni.

A végső próba azonban természetesen az volt, hogy valóban miként végzik el az általuk kínált beavatkozásokat. A fogínyvérzés szerencsére nem igényel különösebben veszélyes procedúrákat, ettől függetlenül azért izgultam, hogy nem lesz-e semmi gond. Egész hamar kaptam időpontot, amire egyáltalán nem számítottam. Ezt követően pedig egy rossz szót nem tudok mondani rájuk. Mindenben valóban azt nyújtották, amit a neten ígértek. Figyelmesek voltak, azt éreztették velem, hogy fontos vagyok és fontos a nyugalmam. Régen sétáltam már ki fogászatról ekkora mosollyal. Azt éreztem, mintha teljesen újjászülettem volna, ez pedig maximálisan a Fogorvos Budapest érdeme. Biztos vagyok benne, hogy még sokszor foguk megfordulni náluk.